sobota 11. ledna 2014

Tvarohový koláč z kynutého těsta

Srdečně vás zdravím v novém roce a přeji vám,
ať vás v něm potká jen to nejlepší ...

A pro začátek přidávám recept na výborný kynutý koláč.

2 hrnky polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1/2 kostky droždí
7 lžic rozpuštěného másla
1/4 l vlažného mléka
špetka soli

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem.
Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Z kvásku a zbylých surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout. 
Používám mísu Tupperware a jde to skoro samo.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři bochánky a ještě chvíli necháme kynout.
Mezitím si připravíme drobenku:
80 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g cukru
Z každého bochánku vyválíme placku, na kterou rozetřeme tvaroh rozmíchaný s vajíčkem a cukrem, poklademe kousky švestek a
pokryjeme posypkou.
Kraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme při 170 stupních zhruba 20 minut.
Po vytažení z trouby koláče potřeme rozpuštěným máslem a rumem. 
Bude to krásně vonět :-).

Dobrou chuť





  
Děkuji za milou návštěvu a těším se na brzkou viděnou.