středa 24. července 2013

Rybízová bublanina

Rybízová bublanina

4 ks vejce
1 ks vanilkového cukru
250 g cukru moučka
2 dcl vody
2 dcl oleje
350 g polohrubé mouky
1 ks prášku do pečiva

Všechny suroviny smícháme, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech.
Očištěný rybíz nasypeme do mísy, přidáme lžíci hladké mouky a opatrně promícháme (při pečení zůstane rybíz na povrchu).
Rybíz poklademe na těsto a posypeme drobenkou.


2 komentáře:

  1. Tak tento recept se mi moc hodi ,kolikrat uz nevim co s tim rybizem mam delat.Tak az letos bude rybiz prvni co udelam bude bublanina.DIK.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda. Zkoušela jsem tuto bublaninu už i s broskvemi, švestkami a meruňkami, ale s rybízem je zaručeně nejlepší.
    Tak ať chutná :-D.

    OdpovědětVymazat