úterý 17. září 2013

Kuře pečené na zelí

4 ks kuřecích stehen
1 velká sklenice kysaného zelí
sůl
grilovací koření
anglická slanina

Kysané zelí propláchneme a naklademe do zapékací mísy nebo pekáče.
Kuřecí stehna omyjeme, prošpikujeme anglickou slaninou,osolíme a posypeme grilovacím kořením.
Stehna klademe na zelí nejprve kůží dolů.
Podlijeme trochou vody a zelí ještě lehce posypeme grilovacím kořením.
Pečeme klasicky v zakryté zapékací míse a zhruba v polovině pečení stehna otočíme kůží nahoru, aby získaly zlatavou kůrčičku.
Podáváme s hrnkovými nebo vídeňskými knedlíky.

Děkuji za milou návštěvu a těším se na viděnou.

12 komentářů:

  1. Renátko, tak tuhle mňamku jsme měli nedávno. Je to opravdu vynikající záležitost.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věruško, a nejlepší na tom je, že se to šoupne do trouby a hodinku se o to člověk nemusí starat.
      Pěkný den

      Vymazat
  2. Taky dělám, ale máme radši s bramborem:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S bramborem jsem to ještě neměla, vyzkouším :-D

      Vymazat
  3. Taky už jsem o tom slyšela'ale ještě nevařila.musím vyzkoušet :-) Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je to jednoduché, rychlé a moc dobré :-D.
      Pěkný den

      Vymazat
  4. Ňami, ňami, tenhle recept přímo miluju! Asi bude na víkendovém jídelním lístku ;o) hezký večer, L.

    OdpovědětVymazat
  5. Renatko, tohle kuře jsem jedla na návštěvě a bylo opravdu úžasné! Perfektní podzimní recept, děkuji a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji za pěkný komentík.
      Hezký den :-)

      Vymazat
  6. Vypadá to, jako pěkná ňamka. Máš to i pěkně nafoceno až jsem dostala hlad. Hezký večer Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to velká ňamka :-D. Určitě vyzkoušej.
      Pěkný den R.

      Vymazat