pondělí 15. února 2016

Kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou a tomatovou omáčkou

1balení růžičkové kapusty
500 g mletého masa
2 vejce
česnek dle chuti
strouhanka
sůl, pepř
olej
1 cibule
400 g konzervovaných loupaných rajčat
tymián
cukr
skořice
 
Růžičkovou kapustu vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Růžičky scedíme a ochladíme studenou vodou.
Mezitím smícháme mleté maso s vejci, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou dle potřeby.
Růžičky kapusty obalíme v masové směsi a osmahneme ze všech stran na pánvi s olejem.
Na omáčku zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibulku, přidáme konzervovaná rajčata a tymián, lehce povaříme, až vznikne hladká omáčka.
Dle chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí.
Osmahnuté kuličky vložíme do hotové omáčky a ještě asi 20 minut vaříme.
Jako přílohu volíme nejlépe rýži.
 
Přeji dobrou chuť

 

 Děkuji za milou návštěvu.


7 komentářů:

  1. Renátko, tohle je jídlo pro mého muže - miluje kapustu i mleté!
    Děkuji za recept a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, taky jsme si pochutnali :-). Pěkný večer R.

      Vymazat
  2. Renátko u nás máme rádi kapustu i mletou, ale ne růžičkovou kapustu. Tu mohu dát jen vyvařit do vývaru:-). Ale vypadá to krásně.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alenko, je pravda, že má takovou specifickou chuť a taky jí moc nemusím, ale v této kombinaci to byla mňamka :-D. Přejí krásný víkend R.

      Vymazat
  3. vypadá to moc hezky a jedle . Měla bych občas ty kapustičky vařit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kachna se zelím to není, jak říká můj přítel, ale pochutnali jsme si :-)

      Vymazat
  4. Tak tohle vypadá hodně zajímavé, r. kapustu jsem jedla vždy v polévce a nikdy jsem jí nesnědla celou, ale třeba v tomhle by to mohlo být chutnější :)
    Vypadá to hodně lákavě :)

    OdpovědětVymazat