kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer)
cibule, pórek
brambory
houby
kroupy
máslo
hladká mouka
masox
podravka
majoránka
česnek
sůl
(vše podle chuti)
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli a pórek nakrájíme najemno.
V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme zeleninu a za stálého míchání ji necháme osmahnout tak dlouho, až pustí šťávu.
Přidáme houby, promícháme a zalijeme vodou.
Přidáme kostičku masoxu a na kostičky nakrájené
brambory a necháme vařit.
Až jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy a
polévku zahustíme jíškou.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku a
podle chutí osolíme a ochutíme podravkou.
Dobrou chuť a děkuji za milou návštěvu
Žádné komentáře:
Okomentovat