sobota 17. května 2014

Kynutý rebarborový koláč s tvarohem

300 g hladké mouky
60 g cukru
50 g povoleného másla
100 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
sůl

Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek.
Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozválíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň:

250 g tvarohu
1 vejce
100 g cukru
1 vanilkový cukr

a drobenku:

50 g másla
80 g polohrubé mouky
60 g cukru
1 vanilkový cukr

Na vykynuté těsto rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe očištěnou a na kostičky nakrájenou rebarboru a posypeme drobenkou. 
Pečeme při 170 stupních asi 30 minut.
Dobrou chuť


Děkuji za milou návštěvu a těším se na viděnou.

10 komentářů:

  1. Asi bych měla také upéct něco s revení - díky za připomínku a hezký zbytek víkendu. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, to byl můj první pokus s rebarborou a kupodivu se povedl a dokoce i chutnal :-). Pěknou neděli R.

      Vymazat
  2. Rebarborový mám taky ráda:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď už taky :-). Pěknou neděli.

      Vymazat
  3. Renčo rebarboru nemám,ale maminka nám koláč s ní dělá když přijedou k nám....moc dobrý...Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem ho poprvé a určitě ne naposledy, je to taková pěkná změna po všech těch jabkách, švestkách, meruňkách apod. Pěkný zbytek víkendu.

      Vymazat
  4. Mňam, mňam ... miluju rebarborový koláč.
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, taky se u nás zařadil mezi ty hodně oblíbené :-). Pěkný den

      Vymazat
  5. Vyzera skvelo, rebarboru som este nejedla. U nas sa to nejak nepestovalo a teraz uz nemam ani zahradu. No mozno raz vyskusam.
    Emily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-). Rebarbora se dá koupit v obchodě nebo na trzích. Je to taková příjemná změna. Pěkný den

      Vymazat