300 g hladké mouky
60 g cukru
50 g povoleného másla
100 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
sůl
Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek.
Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozválíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
100 g cukru
1 vanilkový cukr
a drobenku:
50 g másla
80 g polohrubé mouky
60 g cukru
1 vanilkový cukr
Na vykynuté těsto rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe očištěnou a na kostičky nakrájenou rebarboru a posypeme drobenkou.
Pečeme při 170 stupních asi 30 minut.
Asi bych měla také upéct něco s revení - díky za připomínku a hezký zbytek víkendu. Zuzana
OdpovědětVymazatAhoj Zuzi, to byl můj první pokus s rebarborou a kupodivu se povedl a dokoce i chutnal :-). Pěknou neděli R.
VymazatRebarborový mám taky ráda:-))
OdpovědětVymazatJá teď už taky :-). Pěknou neděli.
VymazatRenčo rebarboru nemám,ale maminka nám koláč s ní dělá když přijedou k nám....moc dobrý...Šárka
OdpovědětVymazatDělala jsem ho poprvé a určitě ne naposledy, je to taková pěkná změna po všech těch jabkách, švestkách, meruňkách apod. Pěkný zbytek víkendu.
VymazatMňam, mňam ... miluju rebarborový koláč.
OdpovědětVymazatKrásný den ... Věra
Ahoj Věrko, taky se u nás zařadil mezi ty hodně oblíbené :-). Pěkný den
VymazatVyzera skvelo, rebarboru som este nejedla. U nas sa to nejak nepestovalo a teraz uz nemam ani zahradu. No mozno raz vyskusam.
OdpovědětVymazatEmily
Děkuji :-). Rebarbora se dá koupit v obchodě nebo na trzích. Je to taková příjemná změna. Pěkný den
Vymazat