úterý 8. října 2013

Perník

40 dkg hladké mouky
30 dkg moučkového cukru
2 dcl oleje
2 vajíčka
2 lžíce džemu (jakéhokoli)
2 lžíce kakaa
1/2 l mléka
1 lžička sody
1 lžička skořice
1 kypřící prášek do perníku

Postup je velmi jednoduchý.
Všechny suroviny smícháme do hladkého těsta.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Plech volíme raději hlubší, perník pěkně nabyde.
Upečený a vychladnutý perník můžeme ozdobit čokoládovou nebo citrónovou polevou.
Perník je velice vláčný.

Dobrou chuť
Děkuji za milou návštěvu a těším se na viděnou.

7 komentářů:

  1. Perník jsem už dlouho neděla, to bych mohla:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko, tento je výborný. Krásně vláčný a nadýchaný. Navíc to není samé perníkové koření, ale pěkně chutná i po kakau :-). Pěkný večer

      Vymazat
  2. Perník je u nás hodně oblíbený a receptů spousta, ani nevím, jestli tenhle vlastním, hezký večer,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký večer Marci, vyzkoušej, určitě nebudeš litovat :-D. Měj se krásně

      Vymazat
  3. Perník sice peču podle jiného receptu, ale proč nezkusit ten tvůj, vypadá skvěle.
    Hezký večer,Renátko!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, je třeba zkoušet i jiné recepty :-D, a tento za to rozhodně stojí. Je krásně vláčný a měkounký :-).
      Pěkný večer

      Vymazat
  4. Výborný, peču již po několikátý.

    OdpovědětVymazat