čtvrtek 26. června 2014

Třešňová bublanina

250 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
4 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
1/8 l vařící vody
1/8 l oleje

Cukr vyšleháme se žloutky a vodou do pěny.
Pak přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na těsto rozprostřeme třešně nebo jiné ovoce.
Pečeme zhruba 35 minut při 170 stupních.


Dobrou chuť.

4 komentáře:

  1. Třešňové mám ráda .... ale třešně nemáme, tak si musim vystačit s rybízem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky třešně nemáme, ale neodolala jsem jim na farmářských trzích :-) a dobře jsem udělala :-)

      Vymazat
  2. Renčo nádhera a bublaninu mám ráda...u nás je třešní dost i po zavařování tak na víkend upeču...díky za recept, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Šári, taky budu na víkend muset upéct, už není :-). Tentokrát zkusím rybíz.
      Pěkný víkend

      Vymazat