pondělí 3. června 2019

Bavorské vdolky

50 g másla
4 žloutky
70 g moučkového cukru
30 g kvasnic
200 ml mléka
1/2 lžičky soli
330 g hladké mouky
220 g polohrubé mouky
rum
citrónová kůra
povidla
tvaroh 

Máslo utřeme se žloutky, cukrem a kůrou. Z kvasnic, 
teplého mléka a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. 
Kvásek pak přidáme do utřeného těsta a přidáme sůl, obě mouky a 
rum. Těsto zpracujeme a necháme na teplém místě kynout.
Z vykynutého těsta vyválíme asi 1 cm tlustou placku a 
skleničkou vykrajujeme kolečka.
Kolečka necháme ještě chvíli kynout, pak do nich uděláme 
důlky a smažíme na oleji nejprve důlky dolů.  
Zdobíme povidly a tvarohem.




Dobrou chuť

4 komentáře:

  1. No ty vdolečky jsou k nakousnutí! Takové dělala moje babička, když jsme u ní byli na prázdninách a vždycky se po nich jen zaprášilo. To byly krásné časy dětství. Hádám, že po těchto se zaprášilo zrovna tak:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :-). Neuváženě jsem je udělala z poloviční dávky, takže nedožily večera :-D

      Vymazat
  2. Renatko, máš je jako malované! Náš Adam by ti od nich s chutí pomohl :o)
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Helenko :-). Nedělám je často, kynuté těsto není zrovna můj favorit, takže zmizly rychlostí blesku :-D. Krásné červnové dny R.

      Vymazat