300 g hladké mouky
100 g tuku
80 g cukru
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
mléko
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 dílky.
Každý dílek rozválíme, naplníme jablky, můžeme přidat oříšky, rozinky, jak kdo má rád, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a zavineme.
Pečeme cca při 180 stupních.
Do těsta můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru.
Děkuji za milou návštěvu a těším se na viděnou.
Ten vypada chutne asi si ho budu muset udelat.
OdpovědětVymazatStrašně jednoduché a strašně dobré :-D.
VymazatJablkový bych mohla dělat pořád, a to vždy peču šest kousků:-)))
OdpovědětVymazatNo když ono je to tak dobré :-D. Jen kdyby se ty jabka nemusely loupat :-)
VymazatAhoj Renáto, vypadá krásně, určitě ho vyzkouším. A jinak, jsem na tom podobně jako ty (tykat si můžem, žejo?), narozená v listopadu a milující podzimní barvy. Měj se hezky a díky za návštěvu u mne. Slávka
OdpovědětVymazatAhoj Slávko, tykání je samozřejmé :-D. Jsem se narodila přímo na památku zesnulých, tak aspoň se to dobře pamatuje
Vymazat:-).
Přeji pěkné podzimní dny a určitě jsem u tebe nebyla na návštěvě naposledy.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatJéé, v komentářích čtu, že jsi se narodila na dušičky a to je den, kdy se mi narodil starší ze synů. Já jsem až prosincová a proto možná od dětství miluji zimu, sníh a Vánoce.
OdpovědětVymazatA taky miluji sladké a ten tvůj závin na talířku, mě moc láká! ;-)
Jsem mamce už několikrát říkala, že to mohla ještě den vydržet :-). Taky miluju Vánoce, těším se na ně už od ledna.
VymazatAhoj Slávko, záviny u nás můžeme:-) Tvůj recept zkusím, s práškem do pečiva jsem ho ještě nepekla. Mám ráda ten ze zakysané smetany, ale klidně i z kupovaného listového těsta, když je málo času. Většinou peču i osm šišek přes celý plech:-) Teď jsem si všimla komentáře od Jarky - i náš syn je narozený 2. listopadu:-) ahoj Zuzana
OdpovědětVymazatOmlouvám se, popletla jsem jméno v oslovení - tak se prosím nezlob.
VymazatNic se neděje, říkali mi už hůř a Slávka je krásné jméno. Měj se hezky :-D
VymazatTak to syna vítám v klubu :-D.
VymazatTento závin mám raději než z listového těsta. Je takový vláčný, krásně nasáklý jablíčky, mňamka :-).
Škoda, že je u nás tak málo jablíček a v obchodě jsou tak drahá... záviny milujem a mizí u nás rychlostí světla :o) díky za príma recept!
OdpovědětVymazatLeni je to smutné, že jablka jsou dražší než banány nebo nektarinky apod. My naštěstí máme hodné sousedy, kteří nás zásobují jablíčky přímo ze zahrady. Měj se pěkně :-)
OdpovědětVymazatAhoj Renčo,vše s jablíčkama můžu.vyzkouším,pa :-) Šárka
OdpovědětVymazatAhoj Šári, určitě vyzkoušej, je to moc dobré :-).
VymazatMěj se pěkně
Renatko, děkuji za milou návštěvu na mém blogu. Kousek tvého závinu bych tedy opravdu ochutnala, vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatPřeju hezké odpoledne, Helena
Ahoj Heli, tak až budu příště péct, tak dám vědět :-D.
VymazatKrásný den
...prima inspirace...děkuji.Věrka
OdpovědětVymazat