4 ks kuřecích stehen
1 velká sklenice kysaného zelí
sůl
grilovací koření
anglická slanina
Kysané zelí propláchneme a naklademe do zapékací mísy nebo pekáče.
Kuřecí stehna omyjeme, prošpikujeme anglickou slaninou,osolíme a posypeme grilovacím kořením.
Stehna klademe na zelí nejprve kůží dolů.
Podlijeme trochou vody a zelí ještě lehce posypeme grilovacím kořením.
Pečeme klasicky v zakryté zapékací míse a zhruba v polovině pečení stehna otočíme kůží nahoru, aby získaly zlatavou kůrčičku.
Podáváme s hrnkovými nebo vídeňskými knedlíky.
Děkuji za milou návštěvu a těším se na viděnou.
Renátko, tak tuhle mňamku jsme měli nedávno. Je to opravdu vynikající záležitost.
OdpovědětVymazatHezký den ... Věra
Ahoj Věruško, a nejlepší na tom je, že se to šoupne do trouby a hodinku se o to člověk nemusí starat.
VymazatPěkný den
Taky dělám, ale máme radši s bramborem:-)))
OdpovědětVymazatS bramborem jsem to ještě neměla, vyzkouším :-D
VymazatTaky už jsem o tom slyšela'ale ještě nevařila.musím vyzkoušet :-) Šárka
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, je to jednoduché, rychlé a moc dobré :-D.
VymazatPěkný den
Ňami, ňami, tenhle recept přímo miluju! Asi bude na víkendovém jídelním lístku ;o) hezký večer, L.
OdpovědětVymazatLeni, tak ať chutná :-D.
VymazatRenatko, tohle kuře jsem jedla na návštěvě a bylo opravdu úžasné! Perfektní podzimní recept, děkuji a moc zdravím, Helena
OdpovědětVymazatHelenko, děkuji za pěkný komentík.
VymazatHezký den :-)
Vypadá to, jako pěkná ňamka. Máš to i pěkně nafoceno až jsem dostala hlad. Hezký večer Anny
OdpovědětVymazatJe to velká ňamka :-D. Určitě vyzkoušej.
VymazatPěkný den R.