úterý 9. září 2014

Když nás honí mlsná...

...tak je to ideální chvíle dát si tradiční 
italský moučník - lehký smetanový krém s vůní vanilky.

Na Panna cottu budete potřebovat: 
2 lžičky jemně mleté želatiny (např. Dr. Oetker)
500 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk (rozpůlený a vyškrábaný včetně dřeně)

Želatinu namočíme do 2 lžic vody na necháme asi 5 minut stát.
Smetanu vlijeme do kastrůlku spolu s cukrem a 
vanilkou a pomalu zahříváme. 
Za občasného míchání necháme přijít k varu. 
Přidáme želatinu a provaříme asi minutu, než se želatina rozpustí. 
Přichystáme si formičky nebo skleničky, které propláchneme studenou vodou (můžeme i vymazat tukem).
Hotovou směs vlijeme do formiček a necháme vychladnout. 
Vychladnutou panna cottu dáme zhruba na 2 hodiny do lednice.
Ztuhlý moučník vyklopíme a zdobíme dle chuti. 
Můžeme použít různé ovocné omáčky nebo i med a oříšky.
Aby šlo vyklopení lépe, je dobré oddělit moučník od stěn nožem.

Dobrou chuť 



Děkuji za milou návštěvu i komentáře.

4 komentáře:

  1. Renátko, Panna cottu mám moc ráda. Je to nejen skvělý, ale i velmi elegantní dezert, jako třeba na tvých fotkách.
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Helenko, k dokonalosti mu sice ještě kousek chybí, ale i tak by výborný :-). Měj je krásně R.

      Vymazat